Dehydrator og superfoods kurs (rawfood) – Dag 2


Fine Josefine fra Funky Fresh Foods.

Dag 2 på kurset “Dehydrator og Superfood” i regi av Unge Kokker er vel overstått, og oh lord! SÅ mye god mat! I dag ble all maten vi satt til tørking i dehydratoren i går ferdig, så det ble både pizza, kjeks, fruktremser, syltetøykaker og tørka sopp og løk. Jummy! Sammen med maten de laget på innføringskurset «Rawfood til hverdag og fest» på nabokjøkkenet bugnet også søndagen over av masse, masse mat. Elsker rawfood! :-) Og jeg har sagt det før og sier det igjen; Dette er veldig fine kurs, dere bør slenge dere med hvis dere får muligheten!

Her er bilder fra dag 1.

18 thoughts on “Dehydrator og superfoods kurs (rawfood) – Dag 2

  1. Alt sammen ser så godt ut! Skulle gjerne gått på Raw kurs selv. Men lærer meg selv opp med alle mine raw food bøker inn til videre :) En dag når jeg har masse penger til overs blir det kurs på meg også!

  2. Åhh, så fantastisk ut!
    Men! Jeg har et spørsmål. Jeg vet at det er løpe i vanlig gulost, men på ingrediensene til brunosten står det at det ikke er det. Likevel har jeg hørt at det er løpe i brunost. Hva stemmer?

    • Når man tilsetter løpe i melk skiller den seg og vi får ostemasse (hvitost) og myse (som brukes i brunost). Så slik henger det sammen at det også er løpe i brunost. Ingen løpe i melken, ingen myse til brunost.

  3. Dette virker så utrolig spennende! Har så lyst til å sette meg ordentlig inn i det, men skole og trening tar tid. Jeg skal prioritere det snart! Blir glad av å lese bloggen din :D

  4. Ja, nå er dehydratoren min på vei til meg i posten, hurra!!! Var på raw food-kurs med Unge kokker forrige helg og ble selvsagt kjempeinspirert. :-) Men dehydrator-kurset ville de først holde her til våren, så jeg er totally on my own frem til da. Og har en liten gourmet som gjerne kunne tenkt seg julekaker trass i sine allergier (egg, melk, hvete, ris, gjær, sukker/søtstoff, hasselnøtter)… Derfor lurte jeg på om du kunne si litt om de fine kakene med syltetøy(?) i midten, uten å avsløre oppskriften til Unge Kokker? F.eks om det er bakepulver/natron i dem? Om det er noen form for mel i dem? Jeg klarer å eksperimentere mye, men trenger litt basic kunnskap frem til kurset, så hadde vært kjempetalknemlig for litt hjelp…? :-)

    • Kult! Grattis :-) De består av nøtter, kokos og søtning, og blåbær og gojisylte på toppen. Ikke bakepulver/natron, gluten, melk, egg eller sukker.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *