Chiagrøt med masse topping

Chiagrøt med topping 3

Grøt av chiafrø er en ting jeg er blitt glad i! Lenge var forholdet mitt til chiafrø i vann anstrengt fordi konstensen når de sveller har vært… rar. Sleip på en måte, og det var noe jeg helte i meg istede for å spise det. Chiafrø er konge for å holde magen i gang, bare husk å drikk mye vann når du spiser det. Slik grøt gjør meg mett lenge. Det kalles også chiapudding.

Jeg fikk smake en småsøt chiagrøt laget på kokosmelk med jordbærsaus hos ei venninne en gang, og da fikk chiagrøten en ny vår her i gården – det var jo godt! Forskjellen var at den hun hadde var veldig fast i konsistensen, det var brukt mye mindre væske enn når jeg har (prøvd) å lage det. Det blir litt kostbart, men en gang i blandt er det godt å unne seg en slik.

Denne laget jeg av 1/2 dl kokosmelk + 1 1/2 dl vann + 4 ss chiafrø + stevia + noen korn salt + litt lecithin + litt kanel. Rør alt sammen og rør jevnlig de første 10 minuttene. La gjerne grøten stå en time eller to i kjøleskapet, da setter den seg skikkelig. Grøten er kjekk å lage på kvelden, til frokost for eksempel. Toppingen består av litt bringebær og granateplesyltetøy (veldig søt, bruk bare litt), granateplefrø, hampfrø, bananskiver og kanel. Da var det fest i glasset!

Chiagrøt med topping 1

Chiagrøt med topping 2

Nam nam! Håper dere liker det :-)

20 thoughts on “Chiagrøt med masse topping

  1. Å, spennende! Tanken på å blande chia med kokos har ikke slått meg før :) Sveller det i masse rart av juicer og sånt.. Dette må prøves :)

  2. Takk for at du minte meg på denne grøten!! Det er jo så godt, og enkelt! Skal prøves igjen imorgen den dag:) Du gjør forresten en super jobb med bloggen din:)Selv om ikke så mange kommenterer alltid er det nok mange som leser og får inspirasjon!:)

  3. Elsker chia grøt,ikke prøvd med kokosmelk,men takk for tips Silje,men kommer nok til å lage kokos melken selv ;) Supergodt med bare bær også,gjerne ulike bær,mikset til grøt,eller klassisk med nøttemelk.God og god mett til lunsj,supert for magen!! :)

  4. Det så kjempe godt ut, dette skal jeg prøve :)
    Jeg lager også chiagrøt med kokosmelk :) bruker bare den tykke kremen av kokosmelken.
    Elsker å spise det til frokost! :) med lecithin, lucuma, vaniljepulver, stevia, mesquite og kanel!

  5. Ser kjempegodt ut, har følt litt det samme som deg om chiafrø, altså litt ekkel konsistens. Så har lyst å prøve dette. Har du noen erfaring med hvor lenge en slik grøt holder seg i kjøleskapet?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *