Byggress – min erfaring!

Etter å ha vært på kurset til BioLife om alger og greens for litt siden fikk jeg skikkelig lyst å teste ut Byggress, spesielt fordi det skulle være veldig bra for huden. Det siste halve året har huden i ansiktet mitt vært kjip. Og resultatet av tørr hud i ansiktet har vært stadige ulogiske kviseutbrudd. Men ikke vanlige kviser, bare sånne røde store kuler som gjør skikkelig vondt på kinnene, på haka, i panna, ja OVERALT. Uvant for meg som ikke har vært plaget av kviser noe særlig før. Så da tenkte jeg å prøve ut byggress for å se om det hadde noen effekt på denne kranglete huden min.

Her er litt fakta om byggress, hentet fra super-nature.no og biogreens.no
– Klorofyll, som virker rensende og avgiftende på kroppen.
– Bra for magen og fordøyelsen og virker basedannende og balanserer kroppens Ph
– Styrkende for immunforsvaret.
– Inneholder ikke gluten eller andre allergener.
– Inneholder 11 ganger mer kalsium enn melk, 5 ganger mere jern enn spinat og 7 ganger mere vitamin C enn i appelsiner (kilde)
– Rik på enzymer, bl.a SOD (superoksid dismutase), en av kroppens kraftigste antioksidanter
– Inneholder 9 essensielle aminosyrer (protein)
– Høyt innhold av mineralsalter og en god kilde til cellesalter
– Stappfull av naturlige vitaminer og mineraler. Naturlig betakaroten, folinsyre, vit K og kalium
– Godt for leddene
– Og ikke minst – bra for huden! (kilde)

Dosering: 5 g 1-2 ganger daglig, røres ut i vann eller eplejuice. Får man ubehag som følger av naturlig avgiftning kan man trappe ned og ta feks 1 g daglig og gå gradvis oppover.

Jeg startet med 1-2 toppede ts 1-2 ganger daglig.
Etter noen dager fikk jeg utslett i ansiktet, og jeg bare neeeei! Men jeg tenkte som så at det gir seg nok, litt forbigående avgiftningssymptomer tåler jeg. Det viser jo bare at noe skjer! :-) Så ble utslettet/nuppene verre og spredte seg til øyehulene/øyekrokene, på siden av nesa og kinnet nærmest nesa, overleppa, tinningene, samt at jeg fikk masse nupper på lårene/hoftene og huden ble helet ruglete å stryke handa over. Det i ansiktet gjorde vondt å ta på, men var ikke hovent. Nå var det gått ca ei uke.

Så ut i uke 2 begynte nuppene på lårene å gå bort, og det i ansiktet var ikke lenger rødt.
Nå, etter litt over 2 uker er alt borte, og huden i ansiktet har fått en ny vår! Ser mye bedre ut, og hudtonen er jevnere. DIGG. Er fremdeles tørr, men ingen kviser slik som før. Tørrheten kan være hudkremen min som jeg vet ikke gir nok fukt. Får en ny en i dag som forhåpentligvis vil hjelpe. Skriver mer om de nye hudpleieproduktene mine senere.

Så det folkens! Tenkte bare å fortelle litt om min erfaring med å starte på byggress, men også å opplyse om at om man merker ubehag når man starter på supermat så trenger det ikke være negativt. Det er heller motsatt, at kroppen setter i gang og jobbe og avgifte seg, og at man da vil merke forbigående ubehag av forskjellig slag. Det er man jo glad for, det er jo det man ønsker, sant? Men dette må man selvsagt se an. Blir det for hardt trapper man bare ned og starter på lavere dose. Og er du allergisk så tror jeg du hadde merket det. Jeg er ikke allergisk mot noe, så vet ikke hvordan det føles, men jeg vil tro at allergi og ubehag oppleves som to ganske så forskjellige ting!

Jeg valgte å kjøpe Pure Planet sitt byggress på iherb ene og alene pga prisen (også kjenner jeg jo produktene deres veldig godt). Kunne likevel helst tenkt meg å prøvd BioLife sitt byggress siden det var der jeg lærte om byggress, men det var de pengene da.

Har noen av dere prøvd byggress?
Erfaringer?
:-)

76 thoughts on “Byggress – min erfaring!

 1. Vittig at du prøvde akkurat byggress – det er nemlig et av de jeg har valgt bort å prøve – sånn på nåværende tidspunkt i allefall.. :)

  (Her er listen over de jeg vil prøve først:)
  http://kjernesunn-nordkvinne.blogspot.com/2011/03/supermat-disse-vil-jeg-teste-ut.html

  Men SPENNENDE å høre om at det kan bli verre før det blir bedre – veldig greitt å vite! :) Fortell gjerne om andre superfoods du prøver ut – jeg er nysjerrig på alt sånt nå for tiden! :)

 2. Jeg har bare prøvd aktivert byggress så langt, men har lyst å prøve. Håper jeg ikke får samme symptomer som deg da… ;)

 3. synes det føles helt naturlig at kroppen må renses seg først før det blir bedre. Å tro noe annet er vanvidd mener jeg. Klart ting må ut!

  Fantastisk at du fikk så bra resultat da!! :D

 4. Tuuusen takk for tipset :-D Dette skal jeg definitivt teste ut! Tror jammen meg jeg skal sende av gårde en bestilling i dette øyeblikk! Håper inderlig dette vil hjelpe på min hud også…
  Ønsker deg en fin dag, skjønne du :-D

  • Ja får satse på det vil virke :-) Men husk å ha tålmodighet, ting endres som regel ikke over natta.
   Og takk for det, ha en strålende fredag du også! :-)

 5. Dette har jeg aldri hørt om før, spennende!
  Er det slik at man kan få vondt i magen av dette og er det andre bivirkninger man kan få(som er nevnt på flaska) som du ikke har nevnt at du fikk?

  Frister veldig å prøve dette!

  • Man kan sikkert få vondt i magen eller få litt krøll på fordøyelsen, hodepine osv, men sånt vet man jo ikke på forhånd. Det er kroppen som reagerer med avgiftning, og når de er på vei ut vil man naturlignok merke det. Og som jeg nevnte, det er bare flott med en reaksjon! :-) Det går jo over normalt innen 1-2 uker slike «oppstarts-symptomer». Varer det lenger får man redusere dosen og starte på nytt på et lavere nivå. Viktig å kjenne på kroppen hva som føles rett!

 6. Tøft av deg å fortsette å prøve selv om du huden din reagerte sånn på det såpass lenge! Og supert at det fungerte etter hvert :-D Jeg skal prøve hvetegress snart, det har visst også bra effekt på huden. Sliter også med sånne innebygde, vonde kviser innimellom.

  • Kult! Ja hvetegress er flott, men byggress går enda mer på huden enn hvetegress gjør ifølge mannen fra BioLife :-)

  • Jeg ble anbefalt byggress av legen min, så da har jeg bestilt dette fra ebay.uk. Der varierer prisen mye, noe er på tilbud andre er dyre. Legen fortalte at hun hadde benyttet dette da hun studerte og trengte overskudd for eksamenslesing! Verd et forsøk!

 7. Jeg har tatt byggress litt sånn av og på de siste årene og ikke merket noen avgiftningssymptomer, men det varierer nok fra person til person. Men du som er så flink til å kokkelere og lager ting fra bunnen av, du burde jo prøve å lage dine egne ansiktsoljer. Da jeg kuttet ut alle konvensjonelle produkter og gikk over til egenproduserte oljer endret huden min seg drastisk. Naturlige, økologiske kremer inneholder også ting som kan irritere; oftest er kremer laget av olje og vann, og trenger en type voks el.l for å holde disse sammen, denne kan være med på å lage hudproblemer. Jeg har skrevet et lengre blogginnlegg om hvordan du lager egne oljer her: comclean.tumblr.com.

 8. Heia <3 Egentlig skulle jeg bare svare angående tattooen; at såklart skal bilde av kunstverket ut <3 Den er helt perfekt <3 Men så ble jeg sittende og se på innlegget om byggress, og ble spesielt interessert i punktene om kalsium og jern. Det har seg slik at jeg er voldsomt beinskjør etter alle årene med anorexia, og trenger all den kalsiumen jeg kan få. Det samme gjelder jern, lagrene mine har veldig vanskelig for å fylle seg opp, da tilskudd i form av tabletter er utelukket på grunn av hvordan tarmene har blitt mishandlet og ikke tåler det. Følgelig blir fordøyelsen også trøblete. Har prøvd så mangt, men aldri byggress -har jo ikke hørt om det, før nå! Så tusen takk, dette må sjekkes ut! Stor klem til flotteste Siljen i bartebyn <3

 9. Oi, det hadde skremt meg litt om jeg reagerte slik på et produkt! Du er modig, du! Det er jo logisk som du sier, at det er en naturlig reaksjon…

  • Hadde det vært noe annet enn et naturlig produkt hadde jeg blitt skeptisk jeg også! Men siden dette er et trygt, naturlig og rent produkt var jeg ikke engstelig, ble igrunn mest glad for reaksjonen :-)

 10. Helt natrulig reaksjon det ja. Han nevnte jo det på kurset, eller om dem som hadde falt i koma da.. hehe ^^

  • Å sa han det? Det husker jeg ikke. Men reaksjon er bra, og at det kom til å komme i huden overrasket meg heller ikke, så var ganske avslappet til det hele :-)

 11. Hadde sett fram til dette innlegget, for jeg har også hatt lyst til å prøve byggress! Var på nippet til å kjøpe her for noen uker tilbake, men tenkte at «dette kommer sikkert Silje til å skrive om!», så da venter jeg til jeg får et referat. Og sannelig! Takk :D

 12. Det trur jeg at jeg skal teste ut! Sliter selv med mye uren hud som bivirkning av medisinene. Er d det i pulver form?

 13. Tar du flere gresstyper for tida eller chlorella og spirulina?
  jeg fikk mye utslett da jeg starta med chlorella og kamut fastende om morningen.
  Vet at dette er en måte kroppen renses på og at det virker.
  Men er det mest byggress som virker så bra på huden?
  Har du prøvd jojobaolje?
  Superfin på ansikt og kropp og helt uten alle tilsetninger?

  • Starter hver morgen med byggress, chlorella og maca i vann + B12 og D3-vitaminsprayer. Neste grønne drikk senere på dagen er hvetegress+chlorella, og gjerne en shot med byggress da også. :-) Tar egentlig spirulina også, men har ikke orka å henta nytt glass fra skapet siden det forrige ble tomt for en uke siden, hehe.

   Byggress går med på huden enn feks hvetegress ja. Og jojobaolje har jeg brukt mye ja :-) Brukte kun det før, men ble lei av å bli så glinsende i trynet, så bruker det ikke så ofte lenger. Innimellom på kroppen bruker jeg det da.

   • Ser at du skriver at du tar vitamin D3 (fikk ikke til å svare under akkurat den kommentaren). Ville bare informere om at det ikke er vegetarisk, hvis du ikke er klar over det:) (Ikke for å rette noen pekefinger altså)

   • Vitamin D3 er cholecalciferol, og er laget av lanolin (fra saueull, kommer fra talgkjertler – æsj ja).
    Kan f.eks. lese om det her:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Cholecalciferol
    Ellers er det bare å søke på cholecalciferol på google, så finner du masse stoff om det :)

    D3 er vanligst å bruke, og tilsettes f.eks. i melk og smør og margariner. Veldig kjipt at de f.eks. tilsetter det i Soft Flora (den uten melk), og melange uten melk.

    Vitamin D2 derimot, er vegetarisk, og lages av noen slags sopp/gjær. Etter min erfaring kan dette være litt vanskelig å finne i vanlige norske butikker, men jeg får det i meg fra tilskuddet Veg1 som jeg bestiller fra the vegan society.

 14. He he..
  Kom litt skeivt ut..
  Jojobaoljen er super duper mente jeg og absolutt fri for skumle ting.

 15. Fikk en henvendelse fra en journaliststud ang supermat, henviste til deg og Mjuuugly-håper det er ok:). Dere kan langt mer enn meg om emnet.

  God helg S:)

 16. Jeg har prøvd Bio Life Byggress, har også prøvd Pure Planet sin. Jeg må si at jeg likte bio life sin best, enkelt og greit fordi den blandet seg bedre ut. (Pluss, jeg får rabatt siden jeg jobber på helsekost, så det ble ikke sååååå dyrt for meg)

  • Aha! Kult :-) Jeg fikk smake på den Multigreens når jeg var på kurset, den virka veldig grei og veldig bra smak!

 17. Etter at jeg begynte med supermat har huden min som var litt tørr i utgangspunktet blitt ekstremt tørr. Så tørr at den sprekker i ansiktet selv om jeg prøver de mest fettrike klemmer. Og som du også nevner, jeg har store kviser og byller overalt. Det er tegn på at stoffskiftet går ned, noe som kan skje hvis en spiser mye rå mat med goitrogener som eks mandler, nøtter, spinat, kål, og spesielt soya. Da jeg har lavt stoffskifte fra før, men trodde jeg kunne kurere meg selv med mat, så er jeg utrolig skuffet over å ha blitt sykere. Selv om jeg er bedre i magen enn noen gang så har behovet for medisiner firdoblet seg. Tror det kan være nyttig for mennesker som lever på rå mat, å lese seg litt opp på goitrogener i rå mat og soyaprodukter. Goitrogener er et giftstoff som finnes i mat og som er kjent for å øke betennelsestilstander i kroppen, og da spesielt autoimmune. Folk som har autoimmune sykdommer som for eks hypothyreose (lavt stoffskifte), atopisk eksem, psoriasis, leddgikt og diabetes, vil derfor bli sykere ved inntak av goitroge mat. Legen min sier at jeg bør unngå soya helt, men at jeg kan spise mindre mengder av de andre hvis jeg koker de. Koking nøytraliserer goitrogenene.

  Jeg er naturligvis veldig skuffet, for jeg var overbevist om at et rått kosthold ville gjøre meg helt frisk :(

  Ang tørr hud så har jeg skjønt at det hjelper ikke å spise mye fett i mat for å få mindre tørr hud. Hvor tørr/fet hud man har er avhengig av stoffskiftet og nivå av ulike hormoner. Lavt stoffskifte=tørr hud, høyt stoffskifte normal/fet hud. Det første jeg la merke til når jeg begynte å ta stoffskiftehormoner (medisiner) var at håret fikk mere glans og at huden fikk mere fuktighet. Men etter overgangen til rå mat ble huden tørrere enn før jeg startet på medisiner, og blodprøvene viste at stoffskiftet hadde tatt fullstendig kvelden igjen. Spiser fortsatt rå mat, men unngår nå alt med goitrogener i for å få stoffskiftet tilbake til normalen igjen.

  PS! Rastus er megasøt ^..^ Ha en hærlig lørdag dere to :O)

  • Kjipt å høre! :-/ Jeg sjekker jevnlig stoffskiftet mitt da det er mye lavt i familien, men jeg har ikke det heldigvis!

 18. Hei! Har ikke prøvt byggress, men kjøpte hvetegress her om dagen på iherb. Fikk litt kviser her og der og huden min er litt varmere til tider, som fører til at jeg blir litt rødere i fjeset.. Dette etter kun to dagers bruk :p er nå litt skeptisk på grunn av dette, men kan det være en slags avgiftningsprosess som du beskriver med byggrisen? :)

  • Byggress, ikke byggris ;-) *prike pirke*
   Det kan godt være et avgiftningssymptom. Nå skal jeg ikke si hva du skal eller ikke skal gjøre, men JEG hadde fortsatt i ei uke eller to og sett om det gav deg etter det. Men dette må du kjenne etter selv.

 19. Jeg kjøpte byggress fra SuperNature, siden det var billigere enn hvetegress. Tenkte det var omtrent det samme. Jeg synes det fungerer kjempebra! Huden og fordøyelsen blir bedre og jernlagerne blir høyere :)

 20. Takk for tips! Jeg har blandings/problemhud så da jeg leste innlegget ditt bestilte jeg byggress på iHerb asap :)Første gangen min der inne, brukte koden din så det ble jo kjempebillig!

  Må legge til at jeg digger bloggen din, og du er virkelig et supermatforbilde! Jeg greier ikke å være like flink som deg, men prøver etter beste evne :)

  Ha en super mandag!

  • Takk for at du brukte koden! Husk å del ut din egen som du har fått nå :-) Og lykke til med byggresset. Jeg fikk en liten runde 2 med kløe og litt utslett igjen nå for noen dager siden, men ikke like ille som sist.

 21. Nå har jeg og kjæresten min akkurat starta på det. Veeeldig spent! litt skummelt også…

  Det smakte bare brennesle av den.. Inneholder den brennesle?
  Kjæresten min pleier å lage brennesle te, og smaken hang veldig igjen.

  • Aha, jamen da skal du se her hva det står på iherb:
   Organic barley grass juice powder
   Soy-free, gluten-free, non-gmo, certified organic & kosher, non-pasteurized, & vegan.
   No preservatives, additives, binders, fillers or flow agents.

 22. Kan jeg bare spørre om en ting – selvom tråden er noen måneder gammel?.
  Har brukt kamut hvetegress i 14 dager, og er kjempefornøyd! I dag mottok jeg fra iHerb; Byggress, Spirulina og Chorella. Er det noe i veien for at jeg kan ta alle fire ting samtidig i en smootie? Forestiller meg en til to ganger pr dag…..

 23. «Jens», jeg slettet kommentaren, for nå er jeg drit lei av at dere prøver å snikreklamere for deres nettbutikk i mitt kommentarfelt.

 24. Jeg begynte med byggress i dag! :P Hadde en diger pose med økologisk byggress i skapet som jeg ikke turte å prøve meg på fordi den luktet høy, men trosset meg selv. Og blandet med eplejuice gikk det helt fint, bare å drikke store slurker og ikke puste :P Utrolig at en type gress kan inneholde så mye næring. Gøy å lese at det funket for deg da :) Jeg krysser fingrene for en bedre fordøyelse og å rense kroppen for slagstoffer og dritt og ulumskheter. Forøvrig veldig modig av deg å liste opp personlige plager, det krever litt. Men så hjelper det forhåpentlig vis mange andre da :)

  • Jeg er ikke fan av Byggress lenger nå da, jeg fikk utbrudd av noe slags utslett som jeg fremdeles plages med til tross for at det er måneder siden jeg kuttet ut bygggress.

 25. Selv har jeg Spirulina, byggress og hvetegress. Tar spirulina sammen med byggress, men virker som jeg spiser for mye supermat på kort tid da magen har begynt å reagere, men jeg håper det er en positiv reaksjon for kroppen og får holde ut gjennom dette! :-) hadde du noen lignende opplevelser? for øyeblikket er det mageknip jeg sliter med. Fin blogg :-)

 26. ja nå har jeg også bestillt bygg gress fra den produsenten du anbefalte!! virket veldig rimelig i forhold til andre norske. jeg har tatt bygg gress et par mnd, jeg er sikker på at det er bra for kroppen.

 27. Heisann! :) tror du fortsatt at det va byggresset du reagerte på? Vurderte å bestille, men livredd for å gjøre huden verre :/

  • Vet ikke, men det kom rett etter jeg begynte med det. Men det trenger jo ikke skje det samme med deg. Er du redd for å prøve det så lar du vær. Jeg tror stresset irundt det også kan gjøre huden verre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *