Brodder på skoa er for gamle kjerringer

.. og meg! :-) Nå kan jeg skræve meg nedover de bratte bakkene her uten å tryne. Herlich! Brodder til folket! Det er flauere å tryne enn å ha brodder.

Hva mener du? Er brodder flaut?

65 thoughts on “Brodder på skoa er for gamle kjerringer

 1. eg eig ikkje skor eit par broddar hadde passa på, og i staden for å vere forsiktig og føre var, syklar eg uansett sesong, uansett vær og uansett kor glatt det er på vegen. no hadde kanskje piggdegg vore tingen for meg.

 2. Jeg kjøpte meg selv jeg et år, så da er vi to gamle kjerringer! :D :D…

  ble lei av å tryne på et ekstremt ustabilt føre vi hadde et år: Snø – varmegrader – frost – regn – snø – regn – frost – masse snø – masse snø smeltet – masse snø frøys samme natt igjen.. sånn holdt det på i tre måneder.

  I fjor var det så mye snø at jeg ikke fikk brukt dem, men bra er nå heldigvis det… nå ser det ut som vi kan gå en sånn ustabil møkkavinter i møte, så jeg la dem i gangen ;)

 3. Skal helt klart kjøpe meg brodder – selv om jeg synes det er litt flaut, men heller det en beinbrudd!

 4. Ååh, godt å vite at jeg ikke er alene. Alle på min alder sier brodder ser utrolig teit ut, men jeg ser heller teit ut enn å brekke en fot eller to. Brodder til folket!!

 5. Brodder er tingen! Har ingen selv, men i fjor lånte jeg av mamma:) Brodder tar seg da mye bedre ut enn skrubbsår og blåmerker;)Brodder ruler;D

 6. trenger brodder. jeg sklir og sklir og sklir… og tripper sånn forsiktig bortover fortauet mens de gamle damene omtrent løper forbi meg.

  • Hehe, har en gammel dame her i nabolaget, som omtrent løper forbi meg hver vinter, mens jeg går forsiktige museskritt med mine piggsko :-))

 7. Heller brodder enn brekte bein, for å si det sånn! :)

  Et lite spm. om noe helt annet enn brodder:

  Etter mye inspirasjon fra deg har jeg kuttet ut gluten, gjær og sukker, og har fått mer energi og mindre vondt i magen, hallelujah! Har slitt i flere år med div. plager og er endelig på bedringens vei etter mye prøving og feiling med diverse matvarer! Har også begynt med supermat, deriblant kamut hvetegress! Hvordan fungerer det å ta kamut for deg, med tanke på at det visstnok inneholder gluten?

  Ha en fin dag :)

  • Så flott det fungerer for deg! Det går veldig fint for meg å ta Kamut hvetegress. Tror ikke det skal inneholde gluten altså. Men nå har jeg ikke cøliaki heller, så hvor ille jeg reagerer på gluten vet jeg ikke før jeg prøver å spise det igjen etter å ha kuttet det ut lenge.

 8. Hehe, ja jeg må innrømme at brodder har en nedre aldersgrense på 48 ;-) flaaaaut. Men nå brekker du iallefall ikke lårhalsen så lett, det er et problem har jeg hørt. Kamferdrops? Knis.

 9. Brodder er jo kjempegenialt! :D Skulle gjerne hatt noen, men føler ikke akkurat njeg trenger dem så veldig. Jeg trenger bare gå sånn 30 meter ute for å komme meg til klasserommet hver dag :P

 10. Jeg tryna på torget, og er på min tredje uke med skadet arm nå. Tror jeg skal invistere i et par brodder jeg også;) Du trenger ikke forhåndsbetale sovemasken altså. Bare ta med penger på pop-upen. Sovemasken er lagt av til deg, og ligger der fra og med i morgen.

 11. Først og fremst er det upraktisk, fordi jeg glemmer å ta dem av når jeg går inn! :P
  Dessuten har jeg det med å miste brodder hvis jeg har dem på.. Men for all del, det er veldig genialt! Selv om det kanskje først og fremst er gamle damer som bruker dem

 12. hvor kjøper man brodder egentlig? og hvordan ser de ut på skoene? jeg sklir egentlig overraskende sjeldent på isen med tanke på hvor dårlig balanse jeg har, men er samtidig veldig forsiktig siden jeg har trynt ganske kraftig for noen år siden x) mistet synet noen sekunder, ikke kult!

 13. Enig! Flauere å tryne, hihi. :)

  SV: Ah, takk for tipset. :) Jeg har kjøpt et annet glutenfritt merke i Sverige. Der er det heldigvis en del billigere, men fortsatt ganske dyrt i forhold til vanlige havregryn. Men, men, heller blakk enn syk! =)

  Okei, takk for infoen. :) Nå har jeg endelig fått innvilget AAP, så da får jeg forhåpentligvis inn litt penger snart. Da skal det handles på iHerb! =D

 14. Selv kunne jeg ikke brydd meg mindre om å se litt teit ut på en kald vinterdag. Her blir det jo sørenmeg opptil tretti minusgrader!
  Jeg kler meg i hvert fall i en stor varmedress når slike dager kommer, og finner jeg brodder noe sted.. da tar jeg de óg :>

 15. Har lenge hatt gode vintersko fra «gammeldame»-avdelingen med veldig god yttersåle som aldri sklir. I tillegg går det ann å sette på pigger i egne «hull» under skoen om nødvendig ;P Støvlene ser ut som alle andre moderne sorte, knehøye støvler, så det anbefales virkelig å ta en titt på «gammeldame»-avdelingen om man vil være varm og trygg om vinteren.

  Ellers pleier jeg uansett å ta med alle sko til skomakeren for å legge på ekstra såle under, så det er mange år siden jeg har sklidd på isen. (i tillegg slites ikke skoene ut like fort!)

  Hadde jeg ikke sikret meg på disse måtene, hadde jeg garantert vært med i «bodde-gjengen»! Det er absolutt IKKE flaut å tenke på komfort og sikkerhet…

 16. SV: Ja, det er herlig! Jeg er så letta! =) Og tro meg, jeg skal være så flink til å sende inn meldekort at de mister munn og mele. =P

 17. Da jeg var 23 som du (i gamle dager;)) var jeg en høygravid hval som fikk brodder av min far;) Brodder er flott, men jeg tok nok ikke vare på mine…

 18. Brodder er a must-have! Spesielt når man bor i bakker :) Brodder gjør det også mulig å gå turer i bratempo på vintern og. Forskjellen på unge og gamle mennesker er at de unge tar de av seg når de kommer inn. Har hørt mye knasende parkett under gamel folk!

 19. Jeg synes ikke brodder er noe flaut! :D Ikke at jeg noen sinne har brukt det, men blir ikke flaut av så mye. Det er jo i grunn bare lurt :)

 20. Jeg har brukt brodder de siste ca 10 år, og jeg har hvert år vært SÅÅ flau. Men er bare nødt til ¨bruke de da jeg er sykelig angst for alt som er glatt. Deilig å høre at fler og fler (også unge) bruker det! :-))

  • Ja mamma fortalte at hun hadde sett eller lest det er sted at brodder nå ikke lenger er så tabu å bruke for unge lenger. Hiver meg lett på den bølgen jeg for å si det sånn :-D Men måtte jeg brukt brodder når jeg var yngre hadde jeg heller valgt døden tror jeg, hehe.

 21. Ikke flaut i det hele tatt, hadde treng et par selv, men mange er litt vanskelig å få av og på, og da blir det tiltak når man feks skal på butikken.

 22. Litt flaut, ja – men helt sikkert verdt det! Hihi! Har erfaring med å gå på trynet på vinterstid, så. Det der hadde nok vært noe for meg.

 23. Så koselig å vite at andre på min alder bruker det også! Det begynte når mamma brakk skulderbeinet sitt eller noe sånt for to år siden, og ikke tørte å gå ut døra etterpå..da fant vi brodder, og etter det har vi brukt det med en gang det bare blir litt glatt snø ute! Vi går jo masse tur med hunder, og må ofte løpe til bussen. Og med brodder er det ingenting å være redd for!

  Det er ikke flaut i det hele tatt synes jeg, og man må jo ikke ta de av seg for å gå inn i matbutikken f eks. Der er det jo mange som går inn med sånne sko som broddene sitter fast i under. Jeg tar de bare av hvis jeg skal inn på et kjøpesenter f eks :) Det eneste flaue er når det er is og broddene bråker veldig, og man er den eneste i nærheten som har på seg brodder…

  I år har jeg kjøpt brodder til samboeren min også, men han er fortsatt litt skeptisk!

 24. eg har aldri brukt det men trur eg ska kjøpa meg i år:) Traff på ei gammal dama ifjor som eg hjalp opp ein bakke (va klinkis, så va så redde hu sko detta å få lårhalsbrudd:S) og hu hadde brodder, men hu sklei for det om… og så seie hu då: «og eg som betale 129(!!!!!) kr for detta tøfet på apoteket» :P

 25. Dét kunne jeg virkelig trengt! Jeg snubler, sklir og sjangler meg bortover på glatta :D og tryner ufrivillig til underholdning for tilfeldige forbipasserendeg, ler selv også selvom jeg nesten ikke klarer å gå etterpå :p

 26. Ikke flaut- hadde jeg vært lur, hadde jeg skaffet meg slike for lenge siden. Det hadde vært mange sparte rumpeballer og håndledd. (Jada, har bare to rumpeballer og to håndledd, men har blitt en del knall og fall på is gjennom årene)

  Ellers vil jeg bare si at du har en utrolig herlig blogg! Fikk nettopp øye på den, har skumlest igjennom, og er helt betatt! Elsker vegetarmat-tipsene(og snopetips)du har, og alle postene om dyrevennlige produkter!

  Og ikke minst monstrene! For noen herlige monstre! De har jeg derimot oppdaget før, via epla.no, fineste «pynt og slikt» siden noengang.

  Puh. Nå føler jeg meg litt som en liten, skrikete fjortis-fan! Men ble bare så begeistret at jeg bare måtte få det ut!

 27. WORD!

  Og det finnes da ingenting som ser så dumt ut enn folk som stavrer seg avgårde på blåisen, gjerne i sinnsykt høye hæler og korte skjørt. Så vidt de beveger seg fremover – selv skilpaddene har høyere tempo.

 28. Jeg hadde to kattebrødre i fosterhjem for dyrebeskyttelsen i hele 3 1/2 år. Det var vanskelig å finne noen som ville ha begge to, og pga de var så knyttet til hverandre var det ønskelig at de skulle få et hjem sammen.

  Etter 3 1/2 år begynte jeg å tvile på om de noen gang ville få et hjem og følte mer og mer de hørte til hos meg. Men så plutselig en kveld fikk jeg en telefon fra dyrebeskyttelsen, og en halvtime etterpå kom det en familie på døra, presset de vettskremt inn i et bur og tok de med seg. Det var ihvertfall slik jeg opplevde det, og det var så sjokkarta vondt at jeg greide ikke holde tårene tilbake. Var blitt så utrolig glad i de. 4 år etterpå., så har jeg ennå ikke helt kommet over dagen de dro, og får vondt av å tenke på det. Savner de veldig og har dårlig samvittighet fordi jeg lot de dra, rive de opp fra det de var vant til… Tenker ofte på de. Håper så inderlig at de lever og har det godt… ♥♥

 29. digger brådder! digger også cherox, det har jeg og de er røde og de sklir veldig dårlig noe som e kjipt de gangene man faktisk vil skli..

 30. har hatt brodder i alle de år! det ekke flaut når man ikke kommer seg hjem uten, haha

  men den typen der, ekke så bra, de heldekkende med «sprinkler» eller sånn,. hm vanskelig å forklare, er heldekkende under foten, tres på som en sånn sykehus plastsokk ting, kjekkere!

 31. hehe,har brukt brodder i maange år,og får like mye pes av jentene på jobben hver vinter jeg tar de fram,men det er meg alle vil støtte seg på når det er glatt:-)

 32. Jeg sverger til brodder om vinteren. OG jeg elsker sko med høye hæler. Derfor leter man bare etter den riktige typen brodder, som faktisk funker for det.. Så nå går jeg rundt på høye sko på isen, og alt går fint:)
  (er dog veldig rask med å ta de av meg med det samme jeg kommer til et «offentlig» sted, hvor det er mindre is…)

  • Hihi. Jeg har kjøpt meg mye brodder i år, spiralbrodder. Skal prøve de skikkelig nå etterpå, for nå er det glatt og is ute :-D

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *