«Brødskive» uten gluten og gjær

For en som meg som ikke spiser brød pga gluten og gjær er dette et lettvint, enkelt, relativt raskt og vanvittig mettende alternativ til brødskiver! Dere er jo allerede kjent med at jeg elsker Kikertpannekaker, og har brukt det til både pizzabunn og tortillalefse. Denne brødskiven er derimot laget på egg, økologiske trønderlokale gårdsegg fra glade høner :-)

Har ingen eksakt oppskrift, her går det på «hump og slump». Bruk den som du ville brukt vanlig brødskive.
Oppskriften er uten gluten, melk, gjær, sukker, men inneholder egg.

Siljes brødskive
1-2 egg (ett stort/2 små)
1-2 never glutenfri havregryn
1/2-1 ts fiberhusk
Ca en liten neve frø tilsammen (som linfrø, solsikkefrø, sesamfrø)
Litt salt og pepper
En dæsj eller to med vann/kokosmelk/annen melk

– Rør sammen alt og la stå i ca 5 min, da sveller fiberhusken godt. Bland i littegrann mer væske hvis deigen er blitt for kompakt. Den skal minne om en skikkelig klissete gjærdeig.
– Ta så litt olje i en varm stekepanne og bruk en slikkpott for å få deigen ut av bollen og ned på stekepanna. Fordel den utover, skal være ca 1-2 cm tykk.
– Stek i ca 10 min tilsammen på middels/høy varme (uten å svi den), snu noen ganger underveis. Den skal bli tørr inni, så er den deigete steker du den litt til.

Ser det ikke godt ut? :-)

Og til dere som er mer interessert i julebakst kan jeg henvise dere til innlegget jeg skrev HER, om gluten sukker og melkefrie julebakst.

Tenk at det bare er 5 dager igjen til julaften i dag, til både glede og sorg alt ettersom hvem man spør. For min del er julen ok i år.

42 thoughts on “«Brødskive» uten gluten og gjær

 1. Jeg trodde ikke du spuste egg… Må ha misforstått. Kikertpannekakene er geniale, til ALT! Så tror jeg skal prøve dette også gitt.

 2. Fristende!!

  Og ja, 5 dager så er det over tenker jeg. Eller, tror det blir 7… var visst mange familieselskaper på rad + det store da. Han vet jeg ikke ville orket å være med til de som inviterer «tusen nærmeste venner» med mitt forhold til jul, så han sa jeg skulle reise vekk.

  Så jeg er visst vekkrest fra 23. eller noe til nesten nyttårsaften. Så sårer jeg heller ingen med å ikke orker å dra til dem.

  Jeg lar mest freden senken seg og tenker at jeg ikke MÅ noe som helst på ei stund. :)

 3. Kan du legge ut et innlegg med tips til hvordan man starter å spise slik? Hele denne «verdenen» er så stor at jeg vet ikke helt hvor jeg skal starte.

 4. Du er en inspirasjon, forstår ikke at det går an å ha så mye peiling på så mye god glutenfri mat. Jeg lurte på nå som julen kommer opp, har du en god oppskrift på brun saus eller saus som kan brukes til kalkun? Det hadde vært fantastisk!

  • Lag saus som vanlig, men bruk glutenfritt mel! :-) Brun smør og mel og spe med kraft/buljongvann når fargen er blitt mørk. Evnt kan du sikkert spe med soyafløte/vanlig fløte i tillegg for å få kremet saus. Krydre eller bruk buljong som passer til maten du skal spise.

 5. Tusen takk for svar, men hvilket glutenfritt mel funker så bra som vanlig erstatter? har prøvd med glutenfritt før, men d ble bare klumper og ekkelt! :) Jyttemel har jo f-eks mange typer!

  • Tja, det var det. Tror jeg hadde prøvd med blå jyttemjøl. Pleier ikke å lage saus jeg, så har ikke prøvd med glutenfritt ;-) Alternativt til jyttemjøl er jo også semper mjølmikser, og mamma sier man kan lage brunsaus på Maizenna (bruk sukkerkulør for å få brun farge da). Finnes det ikke noen glutenfrie brunsausposer også? Mener kanskje å ha sett det i allegrihyllen på Meny.

 6. Spiser du ikke saus? Hva gjør du da? Hehe, jeg gidder aldri å stresse med å prøve å lage, men på jul er det nesten et must! Takk for tips, får vel komme meg til Meny høres det ut som :)

 7. sv: Seriøst, av klementiner? Huff, da kan jeg skjønne at det er vanskelig for deg!!

  Brødskiven så veldig god ut, men jeg kjøper faktisk glutenfritt brød jeg, men det er jo som du sier gjær i de ;)

 8. Hei! Du, jeg prøvde å søke opp Kikert-stek og da kom jeg inn på et innlegg der du skrev om det.. Men, finner ikke oppskriften noe sted på nett! Er den veldig avansert eller kunne du være så snill å skrive den opp for meg?

  I såfall; Tusen takk! :)

  • Har ikke boken her med oppskriften så får ikke sendt den til deg. Men hovedbasen for alle slike steiker er nøtter, linser/bønner, løk, hvitløk, brødsmuler eller kikertmel, gjerne et egg hvis du spiser det (binder den godt sammen, men det gjør kikertmel også rimelig greit).

   • Okey, takk for svar :) Var på leting etter den boken i dag, men eneste stedet å få tak i den er i Oslo, men har kjøpt alle ingrediensene så får bare prøve å få det til å funke!

 9. Nam, de så gode ut! Må prøves:)

  sv: Mine ble ikke så klissete, fikk de fint nedi og utav formene. Kanskje du må ha i mindre aprikos/dadler. Jeg har alltid i litt og litt av tørket frukt fordi de ikke alltid er like store, så det er ikke alltid jeg trenger like mange.

 10. De var gode! men går det ann å lage de «med» gluten? Altså med vanlig havregryn? Hva skal man ha isteden for fiberhusk da i tilfelle?

  • Ja det går sikkert helt fint :-) Fiberhusken er jo mest for å binde det sammen, og kan helt sikkert like fint brukes sammen med vanlig havregryn også. Er ikke sikkert du egentlig trenger det, men jeg syns det blir med «brød» med husk i, og ikke «bare» omelett med havregryn i.

 11. Jeg har lagd disse brødskivene dine flere ganger i jula og de er så gode! Kjempegodt med hummus og/eller guacamole;)

 12. Heia.

  skulle bare si at disse «brødskivene» er utrolig gode. Både jeg og datteren min på to liker de. Er så utrolig glad for at jeg datt innom bloggen din i høst. Har fått et mye bedre forhold til mat og synes det er såååå artig å kunne lage «lovlig» godteri.

  Har selv fibromyalgi, så jeg vet litt om hvordan du har det med me. Men la oss bare si, litt… Glede meg til å være videre med på «reisa» di. Du er en stor inspirasjon Silje!

 13. Ping: Brødhue | Martine sin blogg

 14. Hei.
  Har sansen for oppskriften:)
  Men uansett hva jeg gjør ender «brødet» opp stekt på utsiden og blødt inni :(
  Jeg har prøvd å justere oppskriften mtp. mengde, steketid og de forskjellige typene havregryn.
  Hva er trikset :) ?

  • Hmm, ja det kan du si. Lager du den for tjukk kanskje? Mine heller blir ikke tørr inni som en vanlig brødskive, men den er ikke rå heller. Såå. Lavere varme over lenger tid kanskje?

 15. Åååå, du er så flink! Disse må jeg prøve. Kjøpte kikertmel her om dagen og måtte prøve kikertpannekakene med én gang! De var gode! Og helt annerledes enn jeg hadde forestilt meg. Er jo ikke akkurat «pannekaker», mer wraps-aktig…? Sønnen spiste de med pålegg på, mens jeg og mannen hadde de ved siden av suppe.

  TUSEN TAKK FOR ALL INSPIRASJON!! <3

 16. Og så lurer jeg: holder de seg over natten? Om du har testet det da ;)
  Tenkte kanskje lage i kveld og sende med i matboksen til sønnen i morra, men om de blir fort tørre er det jo bedre å lage de i morgen.

  • Har ikke prøvd å oppbevare over natta, men vil tro det blir best hvis de lages samme dag. Men prøv da, og la den bare ligge hjemme istede for å evnt sende med sønnen din noe som kan bli kjipt ;-) Da vet du om det funker. Si fra hvis du prøver da!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *