Bipollen-fudge og sjokolade

Allerede før frokost var jeg i full gang med å lage min nye forelskelse – Bipollen-fudge.

Jeg leste om fudgen på Sense of life-bloggen, hun skrev et innlegg om det her. Jeg kunne ikke la vær å prøve siden den inneholdt Lucuma (som jeg har i skapet men ikke fått brukt fordi jeg syns smaken er fæl) og nyinnkjøpt glass med økologisk soltørket bipollen. Jeg justerte litt på oppskriften og tilsatte litt vaniljepulver og rått sjokoladepulver i røren også, ble magisk godt! Og hurra, jeg fikk brukt Lucumapulveret! Tror til og med jeg må kjøpe en ny pose, jeg er blitt hekta på fudge!

Litt om Lucuma og bipollen:

*** Lucuma*** er en frukt fra Peru, og pulveret blir brukt som søtning og er populært i Peru som smaksetter i is. Den er fullpakket med næringsstoffer og er en super kilde til karbohydrater, fiber, vitaminer og mineraler, inneholder masse betakaroten, vitamin B3 (niacin) og litt jern. Smaken er veldig egen, jeg har faktisk ingenting å sammenligne den med, men produsenten beskriver den slik: «Lucuma Powder has a distinctively sweet fragrance and full-bodied, maple-like taste.» Det smaker søtt, men langtifra så søtt som sukker. Jeg kjøpte min her.

*** Bipollen*** blir ansett som den «perfekte» mat. Er du strandet på en øde øy og har kun tilgang på vann og bipollen er det null stress sies det. Inneholder masse masse mineraler og så si alle kjente vitaminer, spesielt  B-vitaminer og B12 (som man ellers kun finner naturlig i andre animalske produkter som melk, kjøtt, og alger som Spirulina og Chlorella), 22 aminosyrer (en god proteinkilde med andre ord) og sunne fettsyrer. Bipollen skal hjelpe mot allergi og luftveisproblemer og virker styrkende på immunforsvaret. Så det å spise bipollen hver dag anbefales! Men vær forsiktig, enkelte kan en sjelden gang reagere på det, så en myk start med opptrapping kan være lurt, ihvertfall for dem som spiser det for å bli kvitt pollenallergi. Det finnes flere leverandører av bipollen, og smaken kan variere etter kvalitet og hvilke planter biene har samlet pollen på. Den jeg har kjøpt syns jeg smaker godt, men jeg har ikke smakt noen andre. Kjøpt hos Funky Raw.

Les også Mjuuugly sitt flotte innlegg om bipollen her.


Alle de tørre ingrediensene er blandet sammen, klar til å tilsettes kokosolje.


Extra virgin kokosolje kjøpt her, og Bipollen fra Funky Raw.

Hovedregelen når man skal lage denne fudgen er å bruke like deler bipollen, lucuma og x-virgin kokosolje. På den måten kan du enkelt lage den mengden du selv ønsker. Jeg tok i litt ekstra kokosfett siden jeg hadde i litt mer tørt (kakaopulveret).

OPPSKRIFT PÅ SILJES BIPOLLENFUDGE
40 gram (helst rå) økologisk bipollen
40 gram lucumapulver
3 ts rått kakaopulver
litt vaniljepulver
50 gram extra virgin kokosolje (smeltet i vannbad)
litt himalayasalt eller havsalt

Bland det tørre og tilsett den smeltede kokosoljen. Bland godt sammen og hell det i en skål med bakepapir oppi og sett i kjøleskapet. Etter ca 20 min kan du ta den ut og skjære i terninger. Den stivner fort så den blir raskt klar til å spises :)


Før og etter oppskjæring. Dryppet på litt sjokolade som jeg laget samtidig med fudgen for å gjøre det litt fint.


NAM! Jeg har spist opp alt allerede. Konsistensen er ikke myk som vanlig fudge, men den er helt vanvittig god fordi synes jeg. At den er så utrolig sunn er jo bare en diger bonus!

Her er sjokoladen jeg laget:


Selve sjokoladen er rå, men tingene jeg puttet oppi er ikke det. Når jeg sier rå eller raw så betyr det at maten ikke er varmet opp over 41 grader. Da bevares næringen og enzymene i maten. Det er det som er grunnelementet i Raw Food – Ren mat som ikke er varmebehandlet.

Det finnes mye godt her i verden som ikke inneholder melk, egg, gluten og SUKKER. Jeg er lykkelig for å ha oppdaget denne type mat og denne type godteri, det passer meg perfekt. Jeg håper jeg aldri aldri aldri faller tilbake til «normalt» sukkergodteri igjen, livet er blitt så mye bedre uten! Sukker er som gift for kroppen.

Fristet det med fudge og sjokolade idag?

:*

5 thoughts on “Bipollen-fudge og sjokolade

  1. Hei! Kverner du bipollen selv eller har du det i helt? Jeg har funnet pulver på iherb som jeg vurderer å bestille. Vil prøve oppskriftene dine :)

    • Min bipollen er i små kuler, har aldri prøvd i pulver, men har lest at andre har det. Har ikke prøvd å kverne selv enda, ser for meg at det kan bli litt seigt i kaffekverna (?). Men bestill bestill! Shippingen har blitt dritbillig nå også, kun 2 dollar!! :-))

  2. Ja jeg bestilte endel forskjellig! Har nesten ingen av de tingene du bruker fra før av. Kjøpte hel pollen på iHerb. Hvis det smaker greit så skal jeg kjøpe pulver også :)

    Går på lavkarbo nå, men har lyst til å prøve litt annet også. Sunne ting! Du burde lage en handleliste for nybegynnere på null sukker og null gluten osv :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.