Alternativer til vanlig pasta

Dere husker denne lille grønnsaks-dingsen jeg skrev om for litt siden? Denne lager grønnsakspagetti og er utrolig snerten! Jeg bruker den nesten hver dag. Du finner den på Kitchn til 129 kr.

Under her ser dere noen måltider der jeg har bruk den:


Squashspagetti, kjernen av squashen skjært i terninger, økologisk pastasaus fra ica, øko oliven + vegetar og glutenfrie nuggets laget av Quorn-filéer (skjær filét i biter, dypp i egg, rull i mandel og kikertmel, stek), supergode! Se Mjuuuuglys oppskrift på nuggets HER.


Man bruker kanskje ikke vanlig spagetti på brødskiven da, hehe. Her er det kikertpannekake med et speilegg (fra økologisk, glad og lokal frittgående høne) og gulrotspagetti + avokado ved siden av.


Squashspagetti med thai-kokosmelk-gryterett oppå. Har skrevet om gyteretten før, her.


Personlig ELSKER jeg guacamole og hiver raskt sammen en avokado, 1/4 skvist lime, salt, pepper, cumin og chili til dip jeg bruker til alt. Smaker fantastisk sammen med squashspagetti!

Det er ikke nødvendig å steke/koke grønnsakspagettien før du spiser den. Bruker du en varm saus oppå blir hele retten varm.

Flere som har tatt i bruk grønnsaksdingsen eller? :-)

44 thoughts on “Alternativer til vanlig pasta

 1. Har ikke noe slik på kjøkkenet enda, men nå kjente jeg egentlig at jeg fikk veldig, veldig lyst på å oppgradere kjøkkenet i løpet av jula. Så kjempegodt ut! (:

 2. ååå nå må jeg ta meg en tur til Tønsberg å få tak i denne!! Barna hadde blitt så fornøyde hvis grønnsakene ser ut som pasta :-D

 3. Du lager SÅ mye fristende og godt! Imponerende! Får lyst til å hive i meg alt sammen, men er altfor lat og trøtt til å lage meg noe «avansert». Du er så bra!

 4. Nja, eg har ein slik fancypancy food processor som gjer akkurat det same, utan at eg behøver å bruke muskelkraft! Men den tar mykje meir plass, då.

 5. SV; Ja, men problemet er at vi ikke har kitchn her i Narvik hvor jeg bor. Og hvilke andre plasser på nett selger de, annet enn den linken du la ut i forrige innlegg om denne? Har letet meg skakk etter en sånn og en som skjærer skiver.

 6. Stod med quorn fileter i hånden på ica for noen dager siden…. Men tenkte jeg skulle vente med å påføre familienfor mye på en gang. Nå får de bare finne seg i grønnsaksspaghetti og nuggets! Så kjempegodt ut! Takk for inspirasjon :)

 7. Ping: Silje Silje Trallala: Alternativer til vanlig pasta | Magasinet Femelle

 8. Jeg har lenge hatt lyst til å lage gulrotspaghetti, men har ikke fått prøvd ut det ennå. Kanskje fordi jeg ikke har en sånn dings. :P

 9. Hmmh, det ser godt ut. Skulle gjerne brukt en selv, men er pastaelsker og dessuten allergisk mot grønnsakene jeg gjerne ille brukt til spaghetti. ):

  Men du, har du glemt av å skrive om den sjokoladen med ingredienser fra økosjokolade? xP

 10. Genialt! Mannen min får grønnsaks-strimle-dingsen i adventskalenderen i dag. Må jo være litt taktisk ; ) ! Gleder meg til å teste ut. Synes jo ikke vi har nok plass eller penger til en hel strimlemaskin, så takk for tipset! Blir inspirert og får gode tips hver gang jeg titter inn her! : )

 11. Jeg har en slik jeg også.
  Helt genialt med «pasta» av grønnsaker. Og ikke minst er det godt også! Nam…. nam….
  Jeg ble sulten av å lese innlegget ditt….

 12. Juliennejern ble kjøpt inn på mandag. Menyen i dag: «squashetti» med hjemmelaget tomatsaus, små buketter av brokkoli og litt hakket spisspaprika, samt hjemmelagede karbonader (ikke vegetarianer, som du skjønner). Meget godt! :) Du har en inspirerende blogg! Jeg sliter også med magen, synes det høres ut som «samme greia», utifra det du skriver. Har også hatt god effekt av å kutte ut sukker og raske karbohydrater fra kostholdet mitt, men desverre vært slapp i det i det siste (og det merkes).

  Kommer til å bli fast leser av bloggen din heretter! :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *