Alkohol(fri?) jul

Romjul = fyll og fest og fanteri. Ihvertfall for mange. Tjohoi!

Tenkte bare å si at det går an å kun gjøre fest og fanteri uten fyll :-) Lurer du på hvordan? Les innlegget mitt som jeg skrev for over et år siden om det å være edru på fest, her.

Har du lyst ut å se på livet, treffe folk i festlig lag og slå deg løs, men ikke har lyst å drikke? Slå deg løs, alkoholfritt! Do it! Det føles bra! For det blir ikke et større problem enn man gjør det til selv. Jeg merker at det er flere spørsmål omkring det at jeg ikke drikker her blant venner og kjente jeg ikke møter så ofte, og får ofte den » ja du som er edru [..]», men det velger jeg å ikke bry meg om. Så ikke bry deg du heller. Folk beundrer deg mer enn du kanskje tror ;-) Eller så merker de det ikke at du er edru i det hele tatt. Helt sant!

Ha en festlig romjul, og ikke minst nyttårsfeiring! Alkoholfri, alkoholfull, eller med bare et lite glass.
Gjør det som føles rett for DEG

37 thoughts on “Alkohol(fri?) jul

 1. Jeg trives godt avhold. Jeg husker alt dager derpå, har spart meg selv for en haug med (kanskje) pinligheter, flauser og penger! :-) Og lever’n min liker det!

  Det jeg ofte får høre om jeg drar på byen er «Smil, ikke se så sur ut a!». Jeg er ikke sur, jeg er edru :P Aldri sett noen edru folk som går å smiler hele døgnet :P

 2. Jeg har vært straight-edge i flere år nå og har ikke hatt et problem :) er som du sier – det blir ikke noe større problem enn man gjør det til selv. om noen spør sier jeg bare at jeg ikke drikker. spør de noe mer så sier jeg bare at det ikke funker for meg. er ikke stort mer til det. Man må kunne velge selv og man må tørre å stå opp for sine egne valg :)

 3. Det klinger i mine ører! ;-D Alkoholfritt er definitivt mitt valg, og det er herlig og få lov til å velge hva som passer meg best <3 Ha en fortsatt fin romjul Silje :-)

 4. ja, det med at folk ikke en gang merker at du er edru stemmer absolutt. er ikke få ganger dagen derpå jeg har fått høre «håhå, du ja tine, du var hvertfall på tur!» når jeg ikke en gang var brisen, mens de selv lå på gulvet og siklet, haha.

 5. Så sant, så sant! Jeg er på ingen måte i mot alkohol, men føler jeg ikke for det, gidder jeg heller ikke å drikke det. Evt tar jeg meg bare det ene glasset jeg føler for. I begynnelsen opplevde jeg mange kommentarer på at jeg var så edru i forhold, men svarte kontant at «jeg har ikke nok søndager til å kaste de bort på å være bakfull, sånn er det bare, og da sluttet de fleste å spørre. Etterhvert merker folk ikke noe til det uansett, man kan jo ha det like gøy uansett! :-) Er med det som med mye annet; det blir som man selv gjør det til! ;-)

 6. Yeah! Jeg har prøvd å være edru på fest flere ganger siden i sommer (og ikke bare på grunn av bebis) og det er jo nesten like gøy! Jeg blir sjelden med på byen for da er folk så fulle at de glemmer de rundt seg, og da blir jeg fort loner, men på vors er det jo suksess :D Tar med en boks cola så får jeg litt sukkersjokk istedet ;)
  God partyjul!

 7. Da jeg var gravid var det null problem å være edru på fest! Trodde faktisk at det skulle være større forskjell på meg som var edru og de som drakk, men som regel bare glemte jeg det, og bare kosa meg. Var tilogmed på utdrikkingslag og kjørte karaoketaxi! Var noen ganger jeg gikk hjem når de andre var på «jeg er så glaaaad i deg!»-nivået, men da var det uansett ganske seint :)

 8. Var selv ute her om dagen m påfølgende nach til fem. Hadde det knall gøy, og som dere sier, ingen merket j var edru. Annet enn meg selv, for var så klar og våknet ti neste morgen m godt humør! :) nå er j 3måneder gravid, m hadde et mektig alkoholproblem før, og det er såå utrolig godt å være fri fra det! :) kommer til å fortsette mitt edru klare liv! Dere gjør en nydelig *jobb, for engler, flere bør gjøre det samme. I hvert fall en gang i blandt :) edru fest .Det er godt å være seg selv :) velsignet være:) :) :)

 9. Jeg er veldig glad i et glass vin nå og da, men har heller ikke noe imot å være edru! Og som du sier, folk merker det ikke. Har ikke akkurat følt noe press heller. Blandt mine venner tror jeg ingen er 100% alkoholfrie, men det er aldri noe stress å ikke drikke. Det liker jeg :)

  Du Silje, kunne du bare sett om du får opp bildene på bloggen min nå? Det har vært fler som har sagt fra, så på det siste innlegget forandret jeg bilde str.

 10. bortsettfra medelever på ungdomsskolen som var sjokkert over at jeg aldri hadde drukket, og noen folk på videregående som sa «virkelig? jøss.» har jeg aldri opplevd alkoholpress. mange trekker bare på skuldrene og sier ok, for de bryr seg egentlig ikke noe særlig fra eller til når det gjelder hva andre velger, sånn sett. og det er hyggelig. jeg drikker kanskje hver andre måned, og da fordi jeg liker følelsen av å være litt rar og svimmel og fnisete. i tillegg roer det ned hodet mitt ganske kraftig. men jeg har ikke lyst til å gjøre det oftere, så da lar jeg være. funker fint, altså.

  min opplevelse er at om en oppfører seg som om det ikke er noen stor greie, så vil andre reagere likedan, med mindre de er idiotfolk en ikke har lyst til å leke med uansett.

  ps: til de som vil være litt gira, men ikke fulle, på fest – ta med noen energidrikker, som f. eks redbull (den er uten andre skumle stoffer enn sukker). evt drikk masse iskaffe.

  • Ja ikke sant, sine egne signaler er nok viktige for hvordan man blir møtt som alkoholfri blandt andre som drikker.

 11. om man har lyst og tåler det er det ingenting i veien for et glass eller tre,men jeg synes folk kan spare seg å mase og presse noen som ikke vil til å drikke

 12. Husker jeg leste innlegget ditt i fjor og likte det godt=) Så klart er det ikke like lett å slippe seg løs uten alkohol som med, men det er bare fordi man ikke er vandt til det, og har guffet opp selvtilliten nok til å faktisk kunne drite seg ut litt – noe som i og for seg er ganske sunt. Dessuten føles kroppen og dagen derpå så mye bedre uten angst og faenskap – for det er nemlig det alkohol gjør med meg.
  Hatt en fin jul / romjul Silje?

 13. Jeg bytter litt på. Av og til har jeg lyst å drikke, men jeg kan ha det like gøy uten. Det er et fett for meg egentlig, og folk på festen merker jo stort sett ikke forskjellen uansett…

 14. Herlig!!! :-) Jeg er alkoholfri i julen og mesteparten av resten av året også.. Har det helt topp og koser meg på fest likevel, og våkner og føler meg fin i formen mens jeg leser alle statusoppdateringene om hvor fyllesyke folk er :-)

 15. Jeg drikker alltid bare det jeg føler for, noe som vil si, til jeg blir bare en smule mer utadvendt og sosial. Har aldri sett hva som er poenget med å være bæsjdritings eller ikke huske hva man har gjort. Det er vel ikke gøy å ikke huske hvor gøy man hadde det?

 16. Jeg drikker gjerne god vin, en god drink, eller gløgg for den del nå på vinteren, men den der festfylla har jeg aldr skjønt meg på. Sist drakk jeg faktisk mer enn jeg noengang har gjort (uten å bli full, noe jeg tilskriver full stopp i magen, jeg ble nemlig susete dagen derpå…), og selv da ble det mas med en gang jeg hadde vann i glasset. Med en gang kjæresten hentet «drink» til meg derimot (appelsinjuice) ble det stille.. Er det ikke teit?!
  Den ENE som ikke drikker, den blir i fokus og alt blir negativt. Folk er rare.

  Brus med sitron/lime i er genialt som luredrink, men det burde sørenmeg ikke være nødvendig..
  Tror både du og jeg, SIlje, kunne funnet på minst like mange sprell edru som mange såvidt tør i fylla :D

  Hilsen ei som lett kan begynne å synge på åpen gate om selskapet er godt… :P

  • Hihi, jeg likte de to siste setningene dine spesielt godt. Hilsen hun som tok seg en solodans alene på dansegulvet.

 17. Så bra at du tar opp dette! Jeg tror det er mange der ute som drikker bare for at «alle andre gjør det» eller at de kanskje ikke tørr å stå imot presset. Selv er jeg ikke avholds, men drikker svært skjeldent på fest. Jeg tar meg gjerne et glass vin på en koselig kveld sammen med kjæresten eller når noen venninnner er samlet, men den festfylla har jeg aldri helt skjønt og jeg ble vell ikke helt bitt av basillen!;P Men jeg klarer meg helt fint for det!=)

 18. Jeg synes selv det er ålreit med et eller to glass vin evt. en likør eller noe, men å helle nedpå hele flaska? Nei, det har jeg ikke sans for. Det er uhyggelig når folk blir for fulle (noe mange dessverre blir), og når man vet hvordan ståa er f.eks. i Oslo, så tror jeg man bør være litt føre var på alkoholinntaket enten man er partytypen eller ikke. Det kan skje mye rart når man er beruset på hjemmefester og lignende også, og det å våkne opp et sted og ikke ane hvordan du kom dit (eller hvem typen ved siden av deg i senga er) må være sånn ca. my worst nightmare. Dessuten er jeg av den oppfatning at man må være et særdeles bedrøvelig vesen dersom man er avhengig av alkohol for å ha en bra kveld :>

 19. Jeg drikker, men ser godt poengene dine. Det skjer også at jeg ikke drikker, så jeg må ikke. Jeg er ofte sjåfør og det gjør meg ingenting :) Jeg koser meg like mye ute (til mange stores overaskelse, at man kan ha det gøy uten alkolhol) Men jeg liker følelsen det gir å være litt beruset. Men ikke overberuset. Nyttårsaften blir det alkoholfritt, da skal jeg heller ta fine bilder :)

 20. jeg liker å være full. det er gøy. men jeg kan godt danse på nach klokka sju om morran uten å ha drukket noe på flere timer. og da er jeg jo nesten edru uansett :P da jeg var yngre dro jeg også ofte ut uten å ha drukket, eller jeg var edru, eller drakk bare ei øl. funka helt fint. man må gjøre det som føles rett. i høst har fylla føltes veldig rett. men det går vel over det og, haha. godt nytt år!

  • Jeg syns også det er gøy å være full. Men likevel føles det feil for meg nå. Det er så viktig at man gjør det som føles rett her og nå :-) Godt nytt år til deg også!

 21. Synes det er flott av deg, og fint å høre at du tør :) Føler ikke det finnes så mange som er så modige og helsebevisste ;) Synes det er litt trist å leve i et samfunn der folk ikke tør å se hverandre i øynene eller si hva de føler uten å ruse seg på alkohol, sukker, kaffe og andre mørke stoffer. Drikker ikke selv, og føler ikke noe tap sånn sett :) Trives absolutt ikke på fyllefester uansett.

  • Nei vi er ikke så mange igrunn føles det som. Det er ihvertfall ikke på fest vi «friskuser» møtes som regel, hehe.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *