Alkoholfri drikke på nyttårsaften

Hva kan man drikke når de andre drikker alkohol?? Nøyaktig det du vil ;-) Vann, brus, juice, kaffe, te ++ Uansett hva man velger syns jeg det er kjekt å gjøre det litt fint for seg selv.

Alkoholfrihylla på polet. Det går i eplejuice, sukkervann med kullsyre (det meste finner du på typ Meny også), dealcoholized vin eller hva det nå heter, og noe øl. Joda. Og ubegripelig nok har de ikke det aller beste alkoholfrie alternativet som heter Amé! Den har jeg blogget om her. Nå som lageret mitt med Amé er tomt må jeg ta med noe annet, som regel god juice og farris blandet i et vinglass. Sier det er cider ;-) For det kan det jo være, en egenkomponert en.

Dette var alkoholfritalen fra meg, dere vet, romjul, nyttårsaften osv. Og husk! Du skal ikke måtte forsvare valget ditt, enten det er for en kveld eller et langtidsvalg. Andre grunner enn graviditet er liksom ikke akseptert. Tåpelig. Les mer om det her, bra artikkel. Vær stolt av valget dittDagen etter nyttårsaften er det 3 år siden sluttet jeg å drikke. Tiden har gått kjempefort, jeg blir å fortsette.

Festerier uten fyll, ikke fest med fyllerier! :-D

Psst! Jeg har laget en egen «Alkoholfri»-kategori på bloggen, den er her.

23 thoughts on “Alkoholfri drikke på nyttårsaften

 1. Har lagd meg et nyttårforsett som jeg vet jeg skal klare å holde, og det er å kutte ut alkohol, nesten helt. Vin er greit på spesielle anledninger, og KUN da. Er egentlig ikke særlig glad i alkohol, og det å kutte ut cider og likører og sprit ser jeg ikke på som noe problem igrunn, men er redd at venner og de jeg jobber med ikke vil ha likt synspunkt og slutte å be med meg ut…

  Men en helt annen ting; Så på komentarfeltet til Ina Mewkid at du også samler på mummikopper, og så lurte jeg på om du kunne vist oss dine? :-) Mummi <3

 2. Jeg valgte at jeg ikke skulle begynne å drikke når jeg ble 18, og nå er jeg 20 og drikker fortsatt ikke alkohol. Jeg har smakt noe og likte det ikke, så jeg holder meg til vann, syns det er det beste =) Bra du skriver et blogg innlegg om dette. Syns det er så mange i det siste som skryter av å være fyll og det å drikke alkohol. Ikke noe å skryte av spør du meg.

 3. Deilig å se at andre har samme syn som meg :) Man kan være helt normal uten å drikke alkohol, og vi får jo en mye bedre dagen derpå også. Jeg elsker å ikke drikke og er veldig stolt av det :) Er på år nr 3 selv faktisk!
  Uansett, godt nyttår på forskudd :)

 4. Jeg blir aldri bedt bort til venner når de har fest, rett og slett fordi jeg ikke drikker. Jeg føler meg skikkelig unormal og rar :( Synes det blir litt…utfrysning på en måte. Jeg har aldri drukket i hele mitt liv, men jeg rakker ikke ned på de som gjør det allikevel. Alle tar sine egne valg og det må alle respektere. Derfor likte jeg utrolig godt dette innlegget, Silje :D Du er så flink og bevisst. Alle innleggene dine treffer meg midt i hjertet! Godt nyttår, vakre deg. Klem!

  • Usj, trangsynte venner :-/ Men det er veldig fint å høre at innleggene mine treffer. Ønsker deg et godt kommende år med mestring, kjærlighet og ting du ønsker deg <3

 5. Ellers er det jo mange mocktails (som det så fint heter), drinker uten alkohol som er veldig gode :) Blir 24 timers jobbing på meg, så null alkohyler her og gitt :) Godt nytt år :)

 6. Det er her hos meg som det er til deg- fest uten fyll ;) Ønsker deg et riktig spennede nyttår Silje. Klem <3

 7. Her blir det munchholm, og noe alkoholfri sjampis fra polet. Den så veldig fristende ut, men håper ikke den er for søt, synes nemlig mange av de alkoholfrie alternativene er veldig søte.

 8. En fin og flott Amé ble innkjøpt i dag :) Og en såpe du har skrevet om før..og masse masse vaskemidler som skal brukes i ny-leilighet i januar :) hihi, farlig å slippes løs i Kinsarvik-butikken. Håper du får en hyggelig kveld – ønsker deg et godt godt 2013 fullt av fine dager og opplevelser – TUSEN takk for all inspirasjon du kommer med!

  • Kinsarvik har jeg såååååå lyst å besøke! Jeg har en veninne som skal ta meg med, men vi rakk det ikke sist Oslotur. Håper det ikke blir for lenge til :-) Og et fantastisk godt nytt år ønskes til deg også <3 Og takk for snille ord.

 9. Godt nyttår! Tusen tak for at du er ett så flott forbilde med all din herlige matlaging og at du er avholds! Jeg er kjempe inspirert av deg og idag er det 1 1/2 år ute alkohol for meg:-) Har vært veldig greit å drikke juice+farris på fester og si det er cider, de fleste tror det er alkohol:-)
  Ha en strålende kveld! 2013 – here we come!!

 10. Jeg elsker disse innleggene dine! Selv om jeg aldri har bestemt meg for å ikke drikke, har jeg vel drukket alkohol bare en gang på 4-5 år, og jeg trives best slik. Hovedgrunnen til at jeg pleier å takke nei til alkohol er fordi jeg blir så innmari dårlig av det, og noen ganger skal det ikke mer enn et halvt glass vin for kroppen begynner å krangle. Da har jeg det bedre uten! :)

  For min del har det aldri vært noe problem å ikke drikke på fest, men jeg tror dette er vanskelig for mange, og derfor synes jeg det er så utrolig bra at du skriver om dette temaet. Jeg har aldri opplevd at noen har hakka på meg fordi jeg ikke drikker på fest, men derimot har jeg opplevd at folk ikke har invitert meg fordi de automatisk tenker at jeg ikke fester siden jeg ikke drikker. Hva som er logikken i det kan en jo lure på, men sånn er det nå bare noen ganger. ;) Tror ikke jeg har gått glipp av så mye! :P

  • Kjedelig å ikke bli invitert av den grunn. Men sånn er det innimellom. Hvis jeg er i festlig lag så glemmer jeg lett at de andre er på snurr, og får meg et lite sjokk når de blir ulogiske og rare, hehe.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *