Silje & reisen

HEI! Så hyggelig at nettopp du kikker innom.

Og vet du hva?
JEG ELSKER Å LAGE MAT!

Bloggen siljesreise så dagens lys en kald februardag i 2008, og har utviklet seg til å bli en blogg hvor jeg deler vegansk matlaging og livsstil. Jeg har vært vegetarianer i 9-10 år, hvorav de siste årene har vært vegansk. Oppskriftene fra og med 2010 er uten gluten, kumelk, sukker, egg, og kunstige tilsetningsstoffer. Maten du finner er både søtt, salt, kult, enkelt, fancy, middag, lunsj, juice og smoothie, glutenfri bakst, pannekaker, se liste her.

Av all mat som finnes synes jeg at KAKE, sjokolade, godis og snop er ekstra gøy å jobbe med. Kanskje jeg åpner kake, juice og sjokoladebar når jeg blir stor? Det hadde vært gøy det! Jeg tipser om bra kjøkkenutstyr, snill og dyrevennlig kroppspleie + andre kjekke tips og triks. Sjekk også ut mine håndlagde egendesignede monster. Jeg brenner for å lage fullverdige kjempegode alternativer til «vanlig» mat, selv om man har et kosthold hvor man må utelukke en del matvarer. Jeg er også en skikkelig kattedame, og er aktiv i Dyrebeskyttelsen.

Mine ambisjoner for bloggen: At den skal inspirere og la folk se muligheter – ikke problemer!
♥ ♥ ♥

_________________________________________________________________________________

«La din mat være din medisin» er ord jeg med rette har erfart har noe for seg. Januar 2010 ble vendepunktet, det var da jeg snudde alt på hodet – forandring måtte skje, og slik ble det.

Veien jeg valgte var kosthold og jobbing med tanker. Jeg valgte bort gluten, melk og sukker, økte mengden naturlig mat uten kunstige tilsetningsstoffer. Spiste mye mer grønnsaker enn før, og levde med et snev av håp om at denne tilstanden ikke skulle vare for alltid. Og med knallhard jobbing det ble den ikke det! Jeg er heldig, og ubeskrivelig takknemlig. Etter mange år er jeg endelig tilbake i full jobb igjen:-) Jeg er overbevist om at valget mitt om å ha et næringsrikt kosthold i kombinasjon med valget om å lage sunne tanker og øke bevisstheten, ha mot til å møte det man frykter, og ha som nøkkel hele veien at kjærlighet får ting til å vokse – ja det har vært avgjørende. Man kan ikke endre det som har skjedd, men man kan endre hvordan man forholder seg til det. Livet ble ikke slik jeg hadde forestilt meg, men det gjør ingen ting. Og for å runde av med tidenes klisjé, så har det har gjort meg til den jeg er i dag.

Mat for meg er ikke en religion som overstyrer alt annet i tilværelsen. Jeg tar avstand fra ekstreme overbevisninger og mennesker som har «sannheten» for alle. Ingen er like, og alt fungerer ikke for alle. Mat for meg er noe som skal berike livet, gi næring, gode smaksopplevelser og inspirasjon. Samtidig skal det hjelpe kropp og sinn å holde seg i sjakk. For meg er det ikke et mål å holde meg strikt til hverken den ene eller andre kostholdsretningen, jeg tar det jeg syns er det beste fra de ulike verdenene og søker min egen balanse der jeg er. For ro, glede og balanse er viktig for meg, på alle områder i livet. Jeg er møkk lei av at mat er et problem og et hinder, og velger det bevisst bort og skaper det jeg ønsker det skal være. Det krever en del, men alt blir triveligere når man gjør det

Mitt beste hverdagstips: Bruk energien på det du ønsker, ikke på å ødelgge for deg selv :-)


_________________________________________________________________________________

Jeg bruker kun mine egne foto på bloggen.
Ikke lån bildene mine uten tillatelse.
___________________________________________________________

Jeg vil understreke at jeg ikke har ikke utdannelse innen ernæring eller kosthold. Skriver jeg om helse er det egne erfaringer. Ikke tro på alt du leser og ser på internett, det er mange sterke meninger og påstander om hva som er riktig og galt. Gjør grundig research selv hvis du er usikker på noe. Når jeg skriver om produkter googler jeg kilder, og tilføyer min egen erfaring. Alt passer ikke for alle, det er det viktig å huske på. Er det noe du lurer på kan passe for deg så må du selv avgjøre om det er noe du ønsker å prøve eller ikke. Jeg oppfordrer ingen til å blindt kopiere noen andres kosthold, du må finne din egen vei. Har du helseproblemer oppsøker du først og fremst lege, du rådfører deg ikke hos bloggere.

Håper du finner glede og nytte av bloggen min :-)