Silje & reisen

HEI!
Så hyggelig at du kikker innom.

siljesreise_oslovegetarfestival (4 of 19)

Jeg heter Silje Sandøy, er 27 år gammel og har siden 2008 driftet bloggen Siljesreise.

Kokeboken min «Silje Reise – Glutenfri og sukkerfri veganmat» ble utgitt desember 2013 og har åpnet dører for mange som ønsker at allergivennlig mat skal være smakfull, tilgjengelig og enkel. Tilbakemeldingene er overveldende og det varmer at erfaringene mine kan bidra til en triveligere mathverdag for de som trenger det. Les mer om boken og hvor du får tak i den her. Jeg elsker å lage fullverdige alternativer til såkalt vanlig mat når man har et kosthold hvor man må utelukke mange matvarer. Alt man behøver er å bli kjent med nye ingredienser! Og gode oppskrifter selvsagt, som er lette å følge.

Bloggen så dagens lys en kald februardag i Trondheim da jeg i 2008 skulle reise til varmere strøk. Bloggen hoppet raskt fra reiseblogg til hverdagsblogg, og deretter matblogg, hvor jeg med glede har delt vegansk livsstil og matlaging tilpasset sensitive mager. Det er 10 år siden jeg ble vegetarianer, og oppskriftene fra 2010 er veganske, uten gluten, melk, sukker, gjær og kunstige tilsetningsstoffer.

KAKE, sjokolade, godis og snop er mine favoritter, og når jeg blir stor vil jeg ha en egen kake og kaffibar og jeg drømmer om å drive råkakecatering.

Her på bloggen finner du masse oppskrifter på kake, sjokolade og snop, men også enkel mat, middag, lunsj, juice og smoothie, glutenfri bakst, pannekaker +++ Se liste her. Jeg deler også tips og erfaringer med netthandel, sosiale matsituasjoner, kjøkkenutstyr og dyrevennlig kroppspleie med gode ingredienser. Sjekk også mine håndlagde egendesignede monster!

mmonster_header_1

Hvorfor dette kostholdet? Da jeg var ung fikk jeg en virusinfeksjon som gjorde at kroppen i ettertid mistet energien. Det skulle ta mange år før tilstanden slapp taket, og det kan ikke beskrives med ord hvor fantastisk det er å være frisk igjen. Midt i denne perioden var tiden moden for forandring i synet på livet, og selv om det har vært en hard vei å gå er jeg takknemlig, ydmyk og stolt av å greid det. Det er krevende å snu tilværelsen på hodet og begynne på bar bakke fysisk og mentalt. Takket være koshold, yoga og riktig oppfølging vet jeg nå nøyaktig hva jeg tåler og hva som betyr noe i livet mitt. ALT VAR VERDT DET!

Mat for meg er ikke en «religion» som overstyrer alt annet i tilværelsen og jeg har ikke behov for å belære, kritisere eller frelse noen. Jeg tar avstand fra ekstreme overbevisninger og mennesker som mener de har sannheten for alle. Derimot deler jeg helhjertet til dem som ønsker å lære det jeg kan. Ingen er like og alt fungerer ikke for alle – sånn er det bare. Halleluja!
_________________________________________________________________________________

JEG BRUKER KUN EGNE FOTO PÅ BLOGGEN.
IKKE LÅN BILDENE MINE UTEN TILLATELSE.

_________________________________________________________________________________

Jeg har ikke utdannelse innen ernæring og kosthold, og på bloggen min deler jeg mine egne erfaringer. Ikke tro på alt du leser og ser på internett, det er mange sterke meninger og påstander om hva som er riktig og galt. Gjør grundig research selv hvis du er usikker på noe. Det er det viktig å huske på at ikke alt passer for alle. Er det noe du lurer på kan passe for deg så må du selv avgjøre om det er noe du ønsker å prøve eller ikke. Jeg oppfordrer ingen til å blindt kopiere noen andres kosthold, du må finne din egen vei. Har du helseproblemer oppsøker du først og fremst lege, du rådfører deg ikke hos bloggere.
_________________________________________________________________________________

 

Mine ambisjoner for bloggen:
At den skal inspirere og la folk se muligheter – ikke problemer!
♥ ♥ ♥

Takk for at du kikket innom,
velkommen tilbake.