Å ha med egen mat i konfirmasjon/selskap

Lørdag var det duket for konfirmasjon på Gjøvik! Og for mange betyr selskap = vanskelig med maten. Desverre! Men da vil jeg bare si, at det trenger ikke bli vanskeligere enn du gjør det til selv (ihvertfall hvis det er koldtbord) :-)


Her er kaken jeg tok med, min standard raw jordbær og kokoskake (med hemmelig oppskrift!). Ble den ikke festfin? For å ha med raw kake er det greit å forhøre seg om det er kjølemuligheter der selskapet skal være. Så ang kaker i selskap så tar du med egen kake som du kan dele med alle :-) Problem løst.


Raw kake i ene arma og ananasbrus i den andre. Konfirmanten elsker ananasbrus fra Oskar Sylte, og da måtte jo vi romsdalinger ta med det!


For min del var det kun salaten fra den bugnende bufféen som passet til meg og mitt kosthold. Men det gjorde ingenting, for vips! Opp fra veska i en liten boks hadde jeg med squashgetti med nøtte»oste»saus og en pannekake. Ingen la merke til at jeg gjorde det sånn, og ingen la merke til det i etterkant heller.


Laaaangt kakebord!


Og tittei! Der var min også :-)


Nam nam :-)


Og det som ble til overs ble nistemat på vei oppover til Trondheim i dag.


Og jada, vi så moskus i dag også :-)))))

Så her kan dere se hvordan det enkelt og greit kan gjøres når man har et annerledes kosthold enn folk flest og man er invitert et sted. Ta med egen mat, ikke lag noe stress og styr utav det, og alt vil gå helt fint.

Håper alle har hatt en strålende helg! :-)

 

 

90 thoughts on “Å ha med egen mat i konfirmasjon/selskap

 1. Så heeerlig! Kjempenydelige bilder. Håper du koste deg? Jeg var i konfirmasjon i dag. Spiste veggismat i selskap for første gang. Superenkelt når det var koltbord. Jeg driter i alt som heter sukker, laktose og gluten når jeg er i selskap. Jeg går ettter magefølelsen og følger den, jeg har ingen allergier, og da funker det de sjeldne gangene :)

  • Bra det funker en gang i blandt!! Det gjør ikke det for meg enda. Og ja jeg koste meg! Fikk opp formen med litt kaffi når den var på nedtur, så da holdt jeg hele dagen igjennom :-)

 2. Bra du finner en løsning på det og tar det med et smil=) Så sykt mye godt de hadde da! Jeg er ikke noe kakemenneske, men ble veldig nysgjerrig ettersom det var så mye ukjent på det kakebordet. Håper du imponerte gjestene med kaka di også

 3. Kaken så virkelig bare FANTASTISK ut, Silje! Og du er så fiiiiin i Bolsøybunaden din. :D Og det er nok ikke bare på Gjøvik at det finnes folk som elsker ananasbrusen fra Oscar Sylte. Mons blir megasjalu hver gang jeg er i Møre og Romsdal, for da kan jeg drikke så mye ananasbrus jeg bare vil mens han bare får tilsendt bilder av den. Tihihi!

 4. Kaken så fantastisk fin ut ! Lurt å ta med egen kake,men jeg hadde nok aldri tatt med helt egen mat. bra ingen «ferska deg». Det gjør jo ingenting sikkert,men jeg synes det er så kleint å alltid skal være så spesiell i selskaper. får alltid spm om jeg slanker meg BLABLANBLA. slitsomt syns jeg. får du slike unødige kommentarer og spm?

  • Nei faktisk ikke :-) Folk er overraskende hyggelige i tilbakemeldingene sine, og det setter jeg pris på. Jeg sier det er pga helsa, og da kan jo ikke folk si noe egentlig ;-) Og flere og flere blir jo bevisst på dette med hvetemel og sukker, så de to går ofte veldig greit for folk å forstå.

 5. Jeg elsker å se moskusen! Har dog kun skjedd en eneste gang, og jeg har reist maaange ganger :S Supert med egen mat i sånne selskap :D

 6. Kjempefint innlegg- you said it all:) Og så fin du var i bunaden din:) Har du slekt på Gjøvik, var det derfor du var i konfirmasjon der? Du vet jo at alle har «et søskenbarn på Gjøvik»?;)

  • Jeg har opptil flere søskenbarn og slekt på Gjøvik, så det stemmer for min del det ja :-) Det var dattra til søskenbarnet mitt som ble konfirmert i helgen.

 7. Så nydelig kake!! Ville smakt på den ja! Og bra du kan snike med deg noe i veska da!! Og haha, anansbrus!! Burde lage min egen jeg, med ekte anans og kullsyrevann eller noe. Haha.

 8. Jeg laget kake til mammas bursdag, der var det tydeligvis flere enn meg som spiste sunt og ville passe på kaloriene. Dermed falt min kake i smak hos mange :-)

 9. Veldig smart! Jeg gjør det samme og har møt heller positive tilbakemeldinger enn negative.
  Pluss at man vekker litt oppmerksomhet som kan føre til interesse hos andre.

  Den kaka di så farlig god ut! Veldig søtt og spennende med blomster som pynt *notert* :)

  • Fikk positiv tilbakemelding fra de rundt der jeg satt jeg også, spesielt etter de fikk smake kaken, hehe. To av dem var oppriktig interessert i å høre om kostholdet mitt, og var selv overbevist om at sukker ikke er bra selv om de spiser det selv. Var morro å prate med folk som var positivt nyskjerrig :-)

 10. Smart :-) det så godt ut :-)
  Mange cateringselskaper lager jo også allergi/veggisalternativ om en bare sier fra i god tid :-).. Jeg var i bryllup i går og fikk servert deilig indisk veggismat :-)

 11. Sykt, jeg har også sett moskus på akkurat det stedet der! Ifjor vår. Jeg skvatt nesten når jeg så bilde, for jeg trodde du på en eller annen merkelig måte hadde stjålet mitt bilde. Haha.
  Helt likt, nesten ihvertfall ;)

 12. problemet mitt er å ha energi til å diske opp noe festmat, hehe. men sist gang jeg var i sånt selskap ordnet jeg både raw kake og god mat selv :)

 13. Så god kaken så ut! <3

  Jeg kom nettopp hjem fra min egen konfirmasjon i dag, men der var det jo ikke noe problem for meg siden vi hadde passet på på forhånd at det meste av maten var noe jeg kunne spise også. :) Og nå har vi masse mat igjen, så da har jeg niste for hele uka, hehe.. ;)

 14. Så bra!! Du er så flink! Jeg er desverre ikke så konsekvent, men med slike innlegg får man en vekker. Det går an å spise sunt, selv i sosiale lag. :D

 15. Kaken så virkelig god ut. Så flink du er, for jeg kjenner igjen det med diett og utfordringene det medfølger. Nå har jeg ikke gått på samme diett som deg, men det blir jo det samme uansett – nettopp det at det blir lite «vanlig» mat man kan spise. Jeg måtte ha med meg nistemat overalt, haha.

 16. sv: Helt sant. Jeg skal kanskje på et rehabiliteringsopplegg som varer i en måned. Er ganske spent, men også veldig usikker! Ang. kaffe så var det nøyaktig slik jeg måtte i dag. Sitte å helle nedpå med kaffe for å holde meg våken. var så trett, ville bare sove, og i den kirka…helt forferdelig… Zzzzz. ;);) *med all respekt kristne*

 17. Jeg pleier bare å gi beskjed at jeg har cøliaki så fikser de som er ansvarlig for matlagingen i konfirmasjonen det :) Også tar jeg som regel med en kake da. Den kaka de så helt nydelig ut!

 18. Lurt!! Spesielt det med å ta med mat i en liten boks i vesken. Den ideen skal jeg ta med meg. Super fin kake du lagde. Friskt og fint pyntet :)

 19. Fin kake, Silje=) Prøver å spise minst mulig raffinert sukker, også det skjulte, men der lurte iskaffien seg inn gitt… Så her om dagen fikk jeg en kommentar etter å ha takket nei til snop om jeg hadde en eller annen sykdom. Svarte at jeg har diverse intoleranser og matallergier og ikke minst diabetes, der fikk de svar på tiltale. Får alltid spm, og folk blir helt lamslåtte, om jeg kommer fra en annen planet, og det er akkurat som de ser tvers gjennom meg pga blikk osv. Mulig de tror det er en eller annen åndelig revolusjon som har komt inn i bildet. Haha. Noen folk er og forblir trangsynte, vet knapt hva avocado er og har iallefall ikke smakt det. Blir så matt av det hele jeg.

 20. så bra du skriver om de utfordringene som ligger i det å ha et annerledes kosthold en standard nordmannen. Har følt det mye på kroppen selv de siste 10 åra siden jeg begynte å legge om kosten. Er ikke alltid like greit. Supert at du er løsningsorientert og positiv :)

 21. Så fine bilder og lurt å ta med egen kake. For en nydelig kake, den ser så god ut :)

  Når du ikke vil dele oppskrift burde du jo invitere oss leserne på en smaksprøve istedet :P

  Ha en fin dag

 22. Jeg glemte å si HVORFOR du inspirerer meg, du inspirerer meg fordi HOLDNINGEN egentlig er viktigere enn kaka :-) Jeg lager typisk «kjernesunne» bursdager hjemme hos oss, men er redd for å være til bry hos andre. Men det er jo som du sier – bare gjør det, og ikke lag noe mer styr ut av det.

 23. Jeg har jo cøliaki, så jeg har alltid hatt med egen mat. Det er jo egentlig ikke noe stress i det hele tatt:)

 24. Den kaken så helt fantastisk ut! =)
  Du er veldig inspirerende, og har en kjekk blogg!
  Hvordan går det med deg og hverdagen din med ME? =)

  • Tuuusentakk :-)
   Det går bra med meg, og litt mer skrantene med formen. Har vært en uke med mye som har skjedd nå og litt for lite hvile, så får kjenne på det i dag når jeg er kommet hjem og får pustet ut. Men det går fint. Sånn i hverdagen går det litt opp og ned, men jeg får som regel gjort de få tingene jeg vil ute, og i perioder får jeg også til å pushe meg litt. Men får jo «svi» for det i etterkant da. Ikke greit det her, hehe.

 25. SV: Haha, LOL, nå lo jeg godt:D Og jeg som trodde det bare var jeg som holdt på sånn- en gang var det 8 iherb-pakker og en pakke min kjære hadde bestilt fra et annet sted, vi følte oss som talk of the town, der vi sto og pakka sammen i bager og poser- og på toppen av det hele skulle frakte alt sammen med oss på Vespa’n!:D:D

  Nesten så jeg vurderer å hente det i omganger, men så tenker jeg; neimen heller! De får bare glo- dette er mine pakker og mitt liv og vil jeg hente hundre pakker på postkontoret så er det min rett;D Så gå du og hent de 12 (hahaha) pakkene dine, og gi hun bunnpris-dama noe å snakke om resten av uka!;D

  Hehe, ja, da stemmer det bra som Alf Prøysen synger da:)Håper du koste deg, du så i hvert fall smashing ut i bunaden- og den kaka…åååå, NAM!:) Vi skal forresten ut og spise på Helt rå i kveld- etter inspirasjon fra deg. Gleder meg:)

 26. Hærlig! :) Var i 80-års dag i helgen! Hadde med egen mat og egen kake akkurat som du! :) Ingen problem! :) Og på tur hjem tok j bilde av samme moskusene! ;)

 27. Skulle virkelig ønske at jeg kunne gjøre det så enkelt, men større selskap er dessverre fullstendig utelukket for min del. Jeg er hyperallergisk mot alle typer nøtter (inkl. mandler), og peanøtter. Nøtter «støver» i luften, noe jeg reagerer veldig kraftig på, så jeg kan ikke være i samme rom som en liten nøtt en gang:-( Samme gjelder fisk. Jeg fikk mitt første anafylaktiske sjokk da jeg var 9 mnd. gammel(!), og det er særdeles få som har en så kraftig allergi. Jeg reagerer så fort at jeg så vidt rekker å merke det før jeg går i bakken. Da er det om å gjøre at noen rundt meg forstår at jeg må til sykehuset for livreddende behandling. Det verste med det er imidlertid alle som ikke tror meg en gang, og de som ler direkte hånende når jeg forteller. Og kollektivtrafikk blir med livet som innsats:-p

  Jaja, ikke så mye å gjøre med det, annet enn å holde seg unna folk. Utdanner meg over nettet, og skal starte bedrift som jeg skal drive hjemmefra, slik at jeg kan unngå dette hver eneste dag på jobb:-)

  Haha! Litt av en sippehistorie det her, egentlig. Prøver verken å høste sympati eller noe annet, ville bare dele litt av historien min;-) Kjempefint at ting ikke er fullt så vanskelig for deg, i alle fall:-)

 28. Syns du fortjener skryt for å være et så fantastisk forbilde! Elsker bloggen din, den inspirerer meg noe enormt! Skal på klassetur i morgen og tenker jeg skal ta med noen av de gode sjokoladene du har lagt ut oppskrift til :-) Alle andre spiser vel smågodt, men jeg klarer supert jeg :D

 29. Hehe, nei det er ikke nødvendigvis det letteste å gå igjennom, kjæresten min hadde ME og jeg husker de gangene han ikke orket å gjør noe annet enn å bare sove. Endelig har han fått litt mer energi og orker å gjør ting, selvom det er vanskelig for han å gjør like mye som felles venner. Men han får trent da, og det er bra =) For han får alltid mer energi etter treningen.
  Han fikk dette etter et klassisk tilfelle av influensa…
  Håper du får slappet av og nyte livet denne uken også =)

 30. Hei! Har nå tipset opphavet på Gjøvik om alt det fine i Life-butikken på CC. Men, har et spørsmål, lagde du kaken allerede i Trondheim og tok den med på toget, eller hadde du med diverse ingredienser nedover og laget den før selskapet? Etter forrige konfirmasjon tenker jeg at jeg får finne en lignende løsning ved neste anledning og lurer litt på det praktiske..

  • Nei jeg kom til Gjøvik et par-tre dager før konfirmasjonen, så lagde kaken når jeg kom ned dit, og reiste med halve kofferten full av mat og kakeformer, haha. Lagde den torsdag kveld, lot den stå i fryseren til fredags kveld og satt den i kjøleskap natt til lørdag frem til den ble servert. Da tåler den godt å stå i romtemperatur etterpå. Skulle jeg lagd den før jeg reiste måtte jeg skaffet meg en stor kjølebag og fraktet den i.

  • Nøtter, squashkjernen, biiittelitt vann, salt pepper og næringsgjær. Vroooooom i foodprosessor til bra konsistens.

 31. Hva med når mat blir servert? Jeg har ikke helt de samme problemene ettersom jeg bare er vegetarianer. Men føler likevel jeg er til bry i konfirmasjoner og selskaper. Føler det blir litt rart å dra noe opp fra veska når alle andre får servert varm mat?

  • Jo jeg ser den. Men ved å si fra i god tid til de som arrangerer så fikser som regel folk det slik at du får vanlig mat. IKKE føl deg til bry, folk med cøliaki må også få annen mat som regel. Det er litt det som er poenget med innlegget mitt, at man ikke skal skape problemer i hodet sitt rundt det, for som regel er det enkelt å få til en løsning :-)

 32. Sitter og lurer på åffer jeg ikke har kommentert her før :P (driver jeg å surrer så mye for tia..)
  Både maten og særlig kaka ser jo nydelig ut! :D
  Og kjempefin er du i bunad ;)

 33. Åh Silje! Skulle gjerne betalt deg for å få oppskriften på den kaken:) Ser fantastisk ut!

 34. Hehe! :-) jeg må bare skaffe meg alle ingrediensene så skal jeg prøve meg på noen av kakene dine! Syns du er veldig flink! hvorfor lager du ikke kokebok?
  God sommer forresten! :-D

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.